پایه

با انواع عایق لوله مسی و کاربردهای آن آشنا شوید

انواع عایق لوله مسی

عایق لوله‌های مسی بر اساس سایز یا قطر لوله و ضخامت عایق به کار رفته در آن‌ها دسته‌بندی می‌شوند که در ادامه به معرفی انواع مختلف عایق‌ها می‌پردازیم.  
  • عایق کف خاکستری (Armacell Tubolit)

یکی از اقتصادی‌ترین نوع عایق‌ها است. این نوع عایق لوله مسی از فوم پلی‌اتیلن خاکستری ساخته می‌شود و برای انواع مختلف لوله‌کشی خانگی مناسب است. همچنین عایق خاکستری لوله مسی در سایز‌ها و ضخامت‌های مختلف در دسترس می‌باشد. این نوع عایق برای استفاده در محیط بیرون و فضای باز مناسب نمی‌باشد.  
  • عایق لاستیکی فوم نیتریل کلاس

    عایق لاستیکی فوم نیتریل کلاس یک عایق لوله‌مسی انعطاف‌پذیر، بسته و الاستومری است که از مقاومت بسیار خوبی برخوردار است. این نوع عایق به طور بسیار قابل‌توجه‌ای از اتلاف انرژی جلوگیری می‌کند و باعث بالا رفتن بازدهی لوله مسی شما می‌گردد. عایق فوم نیتریل کلاس در فرمت‌ها و سایز‌های مختلف مانند لوله‌های تقسیم نشده ۲ متری، رول و ورقه‌ ای در بازار موجود است. شما می‌توانید از این نوع عایق در مصارف خانگی و صنعت تهویه هوا و تهویه مطبوع استفاده کنید و این عایق می‌تواند تا دمای ۱۰۵ درجه سانتی‌گراد را تحمل کند.
  • عایق لاستیکی EPDM Foam

    عایق لاستیکی EPDM Foam برای استفاده در فضای باز و در معرض نور خورشید بسیار مناسب است. این نوع عایق دارای یک لایه محافظ ماورا بنفش می‌باشد و همچنین قابلیت استفاده در دمای بالا دارد. به همین دلیل می‌توان از این نوع عایق در سیستم‌های گرمایش خورشیدی استفاده کرد. عایق EPDM Foam در ضخامت دیوار و فرمت‌های لوله‌های تقسیم‌نشده ۲ متری، رول های طولانی و ورق‌های تخت موجود است. اما نکته‌ای که باید به آن دقت کنید این است که برای استفاده در فضای باز، باید ضخامت عایق لوله حداقل ۱۹ میلی‌متر باشد.
  • عایق الیاف معدنی – روکش فویل

    عایق الیاف معدنی برای استفاده در گرمایش، تهویه و تهویه مطبوع قابل استفاده است. این عایق می‌تواند تا دمای ۷۰۰ درجه سانتی‌گراد را می‌تواند تحمل می‌کند. از این نوع عایق در داخل و خارج خانه می‌توان استفاده کرد و از این نظر مشکلی ندارد. اما در صورت کاربرد خارج خانه، باید از محافظی به نام Polyisobutylen برای پوشش بر روی آن استفاده شود.
  • عایق فومی فنولیک – فویل پوشانده شده

این نوع عایق در هر نوع ضخامتی موجود است و باعث کاهش بسیار قابل‌ توجه انرژی می‌شود. از عایق فومی فنولیک می‌توان در صنعت گرمایشی، تهویه مطبوع، بخش‌های پتروشیمی و دریایی استفاده کرد و همچنین عایق فومی فنولیک به صورت دال و ورق موجود است. از روکش فویلی می‌توان در محدوده‌ی دمایی منفی ۵۰ درجه تا ۱۲۰ درجه سانتی‌گراد استفاده کرد و در این محدوده‌ی دارای مقاومت گرمایی خوبی است. از این نوع عایق فومی می‌توان در فضای باز نیز بهره برد و از این نظر محدودیتی ندارد.

انواع کاربرد عایق لوله مسی

  در قسمت قبل درباره‌ی انواع مختلف عایق‌های لوله مسی صحبت کردیم و در این بخش می‌خواهیم دو کاربرد مهم عایق لوله مسی را ذکر کنیم.  
  • صرفه‌جویی در انرژی

    جریان یا سیالاتی عبوری از داخل لوله مسی دارای تفاوت دمایی بسیار با محیط هستند که همین موضوع باعث اتلاف انرژی و گرما می‌شود. اما می‌توان با استفاده از لوله مسی عایق این اتلاف را به حداقل ممکن خودش رساند و هزینه‌های ناشی از آن را به حد قابل توجهی کاهش داد.
 
  • محافظت از انسان در برابر گرمای شدید لوله مسی

    هنگامی که لوله مسی در معرض حرارت زیاد کار می‌کند، دارای گرمای زیادی می‌شود که در صورت برخورد دست یا هر جای بدن انسان باعث سوختگی و درد بسیار می‌شود. اما استفاده از عایق می‌تواند میزان این دما را به حد قابل توجهی کاهش دهد و از این مشکلات جلوگیری کند.
در این قسمت دو کاربرد مهم عایق لوله مسی را به شما گفتیم، اما باید بدانید که این نوع لوله‌های دارای کاربردهای دیگری نیز می‌باشند.  

لوله مسی خودتان را عایق کنید!

استفاده از عایق لوله مسی بسیار مفید است و می‌تواند کاربردهای بسیاری داشته باشد. به همین دلیل در این مقاله در مورد انواع مختلف عایق‌های لوله مسی و دو کاربرد مهم این لوله‌ها صحبت کردیم تا به طور کامل با آن‌ها آشنا شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *