لوله مسی یکی از انواع لوله است که همانطور که از اسمش پیداست از مس ساخته شده است. به علت استفاده از مس در ساختار آن، رنج سختی بالایی دارند و این پارامتر در انواع مختلف آن متفاوت است. لولههای مسی به طور عمده به دو دسته لوله مسی سخت و لوله مسی نرم تقسیم میشوند. از همین رو خواص، کاربردها، کیفیت و هزینههای آنها با یکدیگر یکسان نخواهد بود. معمولا لولههایی که سختی کمتری دارند، در مصارف ساختمانی استفاده میشوند. چرا که نیاز نیست لوله فشار و دمای بالایی را تحمل کند. در مقابل لولههایی که در صنعت به کار برده میشوند، باید از مقاومت و ضریب سختی بالایی برخوردار باشند. معمولا لوله در تاسیسات برای انتقال مایع و سیالات گرم و سرد استفاده میشود. اتصالات مورد استفاده در آنها، روشهای شعله ور، فشرده سازی و لحیم کاری است. در ادامه به معرفی انواع لولههای مسی، کاربرد، مزایا و محدودیتهای آنها خواهیم پرداخت. برای ساخت این لولهها از دو روش اکسترود و DIRECT TRUE استفاده میشود. از مهمترین کاربرد آنها میتوان به انتقال جریان الکتریکی و حرارت اشاره نمود.
تاسیسات و سیستم های بسیاری هستند که برای حرکت رو به جلو آنها نیاز به یک ابزاری می باشد و لوله مسی کلاف یکی از این ابزار است که قرار است اطلاعات جامع و جالبی را پیرامون آن در ادامه خدمتتان ارائه دهیم.
لوله مسی کلاف چیست؟
شکل جدید و پیشرفته ای از لوله های مسی که همگام با تکنولوژی جدید، تولید شده است را لوله مسی کلاف می نامند. این گونه لوله ها با ابعاد متفاوتی نسبت به هم نوعان قبل تر خود تولید گشته و با قیمت کمتری ارائه و روانه بازار شده اند.
ابعاد و جنس لوله مسی کلاف
اگر می خواهید لوله های مسی کلاف را با توجه به ابعادشان بشناسید، باید بدانید که این نوع لوله های مسی با ۱۵ متر طول، ۶ میلیمتر قطر . ۰.۷۵ میلی متر، تولید می شوند.
کاربرد لوله مسی کلاف
جنس و انعطاف پذیری لوله های مسی کلاف، کاربرد آنها را تعیین می کند. به طور کلی از این لوله های مسی در صنایع تهویه و برودت که شامل : سیستم های لوله کشی، انتقال گاز، تهویه مطبوع، خودرو سازی، پزشکی، تجهیزات آزمایشگاهی و… می شود، استفاده می گردد.
تیپ های مختلف لوله مسی کلاف
لوله های مسی کلاف به سه تیپ M, L و K تقسیم می شوند که دارای شباهت از نظر قطر خارجی ابعاد می باشند. اما تمایز این سه تیپ در ضخامت گوشت لوله مسی خلاصه می شود و بیشترین ضخامت به تیپ K و کمترین ضخامت متعلق به تیپ L است. کاربرد تیپ k که دارای بیشترین ضخامت است، در کارهای بیمارستانی می باشد.
سایز لوله های مسی کلاف
لوله های مسی دارای سایز های مختلفی به شرح زیر است:
- لوله مسی کلاف سایز: ۴/۱ ضخامت ۷۵/. میلیمتر
- لوله مسی کلاف سایز: سایز ۸/۳ ضخامت ۷۵/. میلیمتر
- لوله مسی کلاف سایز: ۱/۲ضخامت ۷۵/. میلیمتر
- لوله مسی کلاف سایز: ۸/۵ضخامت ۷۵/. میلیمتر
جوشکاری و خم کاری لوله مسی کلاف چگونه است؟
خم کاری لوله های مسی موجب می شود تا در برابر برگشت به حالت اولیه، بیشترین مقاومت را از خود نشان دهند. پس، قبل از شروع میبایست بیشترین دقت و توجه را در اندازه ها داشته باشید.
سیم جوش نقره با درصد بالا(۵ درصد به بالا و این عدد برای اتصالات شیرآلات و اتصالات برنجی، به بالاتر از ۲۵ تا ۳۰ درصد می رسد) مناسب جوشکاری لوله های مسی کلاف است.
لوله مسی کلاف در کدام بخش سیستم های تهویه کاربرد دارد؟
از لوله های مسی کلاف در سیستم های تهویه چیلر و سردخانه و در خط مایع در سیستم های کوچکتر در خط مکش و دهش، بهره و کمک گرفته می شود.
نکات فنی در زمان استفاده از لوله مسی کلاف
در زمان نصب و اجرای لوله های مسی کلاف، ضروری است که به مواری که در ادامه به ذکر آنها می پردازیم، توجه کافی داشته باشید:
- برای انتقال سیال، باید از حداقل میزان چربی یا براده سطح داخلی لوله های مسی کلاف، مطمئن شد.
- روزنه و یا خراشی میبایست در سطح خارجی لوله های مسی کلاف تعبیه شود و به همین دلیل، بهترین انتخاب در لوله های مسی کلاف، استفاده از نوع درپوش دار در دوسر است که این عمل موجب می شود در زمان باز کردن درپوش ها، صدای گاز خروجی از لوله ها، خبر دهد که سطح خارجی لوله ها عاری از هرگونه آسیب و خرابی باشد.
جمع بندی
در این مقاله آموختیم که از لوله های مسی کلاف چه استفاده هایی می شود و در زمان نصب آنها به چه نکاتی باید توجه شود. همچنین ابعاد و سایز این محصولات را بررسی کردیم و نکات قابل توجهی در رابطه با جوشکاری و خم کاری لوله های مسی کلاف آموختیم که بی شک با توجه به این مطالب، در زمان خرید و استفاده از لوله های مسی کلاف، برایمان سودمند و مفید خواهد بود.